Recepte: Jus Alpukat


Avokado ir lielisks auglis gan garšas, gan enerģētiskās vērtības ziņā, īpaši jau veģetāriešiem, jo avokado satur daudz vairāk taukvielu kā lielākā daļa citu augļu un dārzeņu. Mēs paši ikdienā patērējam avokado diezgan daudz, tomēr nekad nebijām iedomājušies, ka no tā varētu pagatavot arī kādu desertu. Tomēr izrādās, ka dažās pasaules valstīs tas ir diezgan iecienīts arī kā saldais ēdiens. Zemāk aprakstīšu Indonēzijas piena kokteiļa Jus Alpukat recepti. Jus Alpukat no indonēziešu valodas tulkotos kā avokadu sula, tomēr tam ir arī pāris citas sastāvdaļas.

Sastāvs:

Kokteiļa pagatavošana ir pavisam vienkārša – visas sastāvdaļas, izņemot šokolādes sīrupu, ievieto blenderī un kārtīgi sablenderē. Blenderēt nepieciešams tik ilgi, kamēr sastāvā nevar just nevienu neizkusušu/nesasmalcinātu ledus gabaliņu vai cukura graudiņu. Pēc tam to salej glāzēs un tam pāri pārlej šokolādes sīrupu.

Bildē gan ir redzams kokteilis ar jau iejauktu šokolādes sīrupu, jo mums tā labāk garšo, citi, savukārt, mēdz pāri pārkaisīt šokolādes skaidiņas. Receptes variē un dažreiz tam mēdz pievienot arī nedaudz kafijas, bet cukuru mēdz aizstāt ar medu. Ūdeni un saldinātājus pievieno pēc garšas, atkarībā no tā cik saldu un treknu kokteili vēlas. Lai kokteilis izdotos patiesi garšīgs, avokado jābūt ļoti mīkstam. Nesatraucieties, ja tas ir pārāk ciets, jo tā kā tas nogatavojas arī pēc novākšanas, tad vienkārši jāļauj tam pāris dienas savā vaļā pastāvēt un tas būs gatavs.

comments powered by Disqus