Recepte: Ledus tēja
Tuvojoties vasaras karstajiem mēnešiem, prasās vairāk baudīt tādu dzērienu kā ledus tēja, īpaši jau šodien, kad gaisa temperatūra uzkāpusi līdz 24 grādiem pēc Celsija skalas. N.R. jau rakstīja, ka ledus tēja pudelēs praktiski nesatur tēju kā tādu. Arī man tas nebija nekāds jaunums, tāpēc cenšos nekad nepirkt šo dzērienu, bet mana draudzene uz viņu reizēm ir kā traka, jo viņai patīkot šī dzēriena garša, kas, jāatzīst, patiešām ir līdzīga tējas garšai. Tad nu mēs pa reizei paši uztaisām ledus tēju mājas apstākļos, kas sanāk pat daudz garšīgāka nekā veikalā nopērkamā. Precīzi neatceros, bet šķiet, ka šo recepti man pasvieda māsa ar Jāni.
Paskatoties internetā, redzu, ka ledus tējas recepšu ir daudz bez sava gala, tomēr nekur neatradu tieši šādu recepti. Recepte ir laba savā vienkāršībā un perfektajā garšā.
Kas būs vajadzīgs:
- tēja (manuprāt, vislabāk sanāk ar melno tēju ar persiku vai tropisko augļu aromātu)
- ābolu sula
- cukurs
- ūdens
- ledus
Viss ir vienkārši – uzvārām ūdeni un pārlejam tējai, ļaujam tai kārtīgi nostāvēties. Ar šīm un visām turpmākajām sastāvdaļām var variēt tīri pēc garšas, bet es saku, ka tēju jāliek divreiz mazāk nekā vārot parastu tēju (ņemot vērā arī to, ka viņa kārtīgi ievilksies). Tējai pievienojam (vai nepievienojam) cukuru pēc garšas. Kad tēja atdzisusi, tad pielejam ābolu sulu attiecībā 1:1. Var arī pievienot ūdeni, ja tā liekas par stipru. Liekam ledusskapī, lai atdziest pavisam. Pasniedz atdzesētās glāzēs pārlietu pāri ledus gabaliņiem.
Lai labi garšo!